Піти на президентські вибори готові 70% українців

Піти на президентські вибори готові 70% українців

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість українців (70%) має намір піти на президентські вибори, які заплановані на березень 2019 року.

Такі дані опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва і Центром Разумкова оприлюднив на прес-конференції директор соцслужби Центру Андрій Биченко, передає кореспондент Укрінформу.

"На запитання про те, чи мають намір громадяни брати участь у виборах президента, різною мірою впевнені, що братимуть участь 70% громадян. Звичайно, не всі з тих, хто заявив, що хоче брати участь, дійсно будуть це робити. Якщо порівнювати із результатами опитувань, які бували до попередніх виборів, поки можна сказати, що явка буде приблизно така ж, якою була на попередніх виборах", - сказав Биченко.

За його словами, 23% відповідали, що не мають намір брати участь у виборах. Решта учасників опитування щодо своєї участі не визначилися. Серед регіонів істотно відрізняється Донбас, де 36% опитаних не мають наміри брати участь у виборах.

Читайте також: На парламентські вибори готові прийти 65% українців

Основний аргумент відмови від участі — відсутність кандидата, за якого варто було б проголосувати (так вважають 30% тих, хто на вибори не збирається). Особливо виражений цей мотив на Заході (52%) та на Донбасі (52%). У цьому питанні регіон Донбасу істотно відрізняється від решти: основною причиною відмови від виборів у мешканців цього регіону є невіра, що вибори будуть проведені чесно (62% серед тих, хто не має наміру голосувати) та взагалі відсутність інтересу до політики (42%).

Опитування проводилось з 16 по 22 серпня 2018 року на території України, за винятком анексованого Росією Криму і окремих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2019 респондентів віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-