"Танці з Путіним" зашкодили іміджу Австрії в Україні – посол Щерба

Укрінформ
Запрошення президента РФ Володимира Путіна на весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайссль не пішло на користь іміджу Австрії в Україні, а навпаки – дуже зашкодило.

Про це заявив у понеділок в інтерв’ю "Австрійському агентству преси" (APA) Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба.

"Мої розмови в Україні показали: це весілля (глави МЗС Австрії Карін Кнайссль 18 серпня ц.р., де запрошеним гостем став Путін – ред. ) дуже зашкодило іміджу Австрії в Україні", - наголосив він.

За словами Щерби, йому, як послу, дуже прикро з цієї ситуації.

Щерба наголосив, що відносини між Україною та Австрією є дружніми та партнерськими: "Ми є друзі та партнери, пов’язані спільним минулим, теперішнім та, сподіваюсь, майбутнім як частина спільного європейського простору, зі спільними цілями та цінностями". За його словами, до серпня 2018 року (маючи на увазі весілля глави МЗС Австрії з Путіним в якості гостя) жодних змін австрійсько-українські відносини не зазнавали. "Після серпня – треба ще подивитися", - додав він.

Читайте також: Міністр оборони Литви розкритикував Австрію за "танці з Путіним"

При цьому, посол України заявив, що справа не лише в інциденті навколо весілля глави МЗС Австрії (призначеної від правої "Австрійської партії свободи"), а й у наявності співпраці між цією партією, яка входить до парламентської коаліції в Австрії, та правлячою у РФ партією "Єдина Росія". "З нашої точки зору, не можна одночасно бути і проросійським і нейтральним. Тут вбачається протиріччя", - наголосив Щерба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-