Суду заявили про 23 бажаючих взяти Савченко на поруки

Суду заявили про 23 бажаючих взяти Савченко на поруки

Укрінформ
Шевченківський суд міста Києва вирішив, що у вівторок, 4 вересня, продовжить розгляд клопотання щодо продовження строку тримання під вартою народного депутата Надії Савченко.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

“Завтра буде продовжено розгляд справи”, - сказав суддя у справі.

У залі суду були присутні адвокати обвинуваченої, три представники прокуратури, мати Савченко, її помічниця Тетяна Проторченко та журналісти.

 Раніше суд відхилив клопотання захисника Олександра Тананакіна про перенесення розгляду клопотання про арешт Савченко. При цьому сама Савченко повідомила, що їй важлива присутність саме усіх захисників, а тому участь адвоката  Тананакіна у судовому засіданні "є необхідною".

Читайте також: Суд розглядає клопотання про продовження арешту Савченко

 

У понеділок в судовому засіданні брали участь три захисники - Глоба, Шадрін та Левковець. Також до суду подав заяву громадянин Петро Дегтяр, який попросив себе визнати потерпілим у справі. Сторона обвинувачення зазначила, що ця людина не допитувалася у рамках кримінального провадження, і просила не долучати цю заяву до справи. Адвокати просили долучити цю заяву до справи і допитати Дегтяра як свідка. Суд ухвалив відправити цю заяву до органу досудового розслідування на розгляд. Крім того, адвокати Савченко подали до суду заяву щодо взяття 23 особами нардепа на поруки. 

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-