Немає жодних правових підстав для перенесення виборів Президента - Магера

Немає жодних правових підстав для перенесення виборів Президента - Магера

Ексклюзив
Укрінформ
Конституція України чітко визначає, що наступні чергові вибори Президента України мають відбутися в останню неділю березня 2019 року і жодних правових підстав для їх перенесення наразі немає.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Жодної правової перспективи тлумачити час проведення наступних чергових виборів Президента України інакше, ніж в останню неділю березня 2019 року, як на мене, немає", - зазначив він.

Магера підкреслив, що норма Конституції в частині визначення терміну проведення чергових виборів Президента є чіткою, зрозумілою і залишалася незмінною, у тому числі, на час реєстрації кандидатів на пост Президента України у 2014 році, на час проведення голосування з виборів Президента у 2014 році, на час встановлення офіційних результатів виборів Центральною виборчої комісією, а також на час вступу на пост новообраного Президента у 2014 році.

Водночас заступник голови ЦВК зауважив, що про можливу підготовку подання до Конституційного Суду щодо перенесення дати президентських виборів із березня 2019 року, про що нещодавно йшлося у ЗМІ, йому відомо тільки з чуток.

Разом з тим, він нагадав, що президентські вибори в Україні призначає не Центрвиборчком, а Верховна Рада не пізніше, як за 100 днів до дати голосування.

Читайте також: Росія готується до потужної кампанії втручання в українські вибори - Президент

Як повідомлялося, 23 серпня народний депутат від "Народного фронту" Леонід Ємець заявив про те, що відбувається підготовка подання до Конституційного Суду України щодо перенесення дати виборів Президента України.

Зі свого боку Голова Верховної Ради Андрій Парубій запевнив, що йому із будь-яких офіційних джерел про підготовку такого подання не відомо. На думку спікера, вибори мають відбутися згідно з Конституцією, тобто в останню неділю березня п'ятого року повноважень Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-