Захист просить Савченко на поруки і запевняє, що вона не втече

Захист просить Савченко на поруки і запевняє, що вона не втече

Фото
Укрінформ
Захист народного депутата Надії Савченко, яку підозрюють в державній зраді, просить Шевченківський райсуд столиці обрати їй запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою. 

Відповідне клопотання оголосив адвокат Костянтин Глоба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на початку судового засідання 29 серпня Глоба зазначив, що на початку досудового слідства для Савченко був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для запобігання її впливу на свідків та перешкоджанню розслідуванню. За його словами, на даний час, коли слідство уже завершене, необхідності у продовженню її арешту немає.

Адвокат також вважає, що наразі немає ризиків втечі Савченко, оскільки вона є нардепом, має на утриманні матір і постійне місце проживання.

Судове засідання у справі / Фото: Юлія Овсянникова, Укрінформ

Глоба повідомив, що є четверо громадян, які готові взяти Савченко на поруки і нести за неї відповідальність. У зв'язку з цим адвокат просив суд обрати їй запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. 

Читайте також: Апеляційний суд переніс розгляд скарги Савченко на арешт

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Апеляційний суд міста Київ залишив народного депутата Надію Савченко під вартою до 7 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-