Порошенко доручив підготувати засідання РНБО щодо ситуації в Азовському морі

Порошенко доручив підготувати засідання РНБО щодо ситуації в Азовському морі

Укрінформ
Президент Петро Порошенко доручив підготувати засідання Ради національної безпеки та оборони України щодо ситуації в Азовському морі.

Про це він заявив, виступаючи на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не збираюся з цим миритися і твердо переконаний: ситуація, яка складається, зараз є категорично неприйнятною. Доручив підготувати відповідне засідання Ради національної безпеки та оборони з цього приводу і прошу Міністерство закордонних справ внести якнайшвидше свої пропозиції, бо протиправні та підступні дії Москви в цьому регіоні не повинні і не будуть залишатися безкарними. Тим більше, і без відповідної міжнародної реакції. І тут мені потрібна ваша допомога», - заявив Порошенко.

Читайте також: Про розрив угоди з РФ щодо Азовського моря не може бути й мови - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, договір між Україною та РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки підписаний 2003 року. Останнім часом Росія блокує проходження іноземних суден при проході у Керченській протоці і станом на 21 серпня уже затримала понад 150 іноземних суден, які йшли в українські порти на Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-