Парубій назвав ключові питання на дев'яту сесію ВР

Парубій назвав ключові питання на дев'яту сесію ВР

Укрінформ
Ключовими напрямками у роботі дев'ятої сесії Верховної Ради будуть питання нацбезпеки й оборони, оновлення ЦВК, ухвалення Виборчого кодексу та законопроектів, необхідних для співпраці з ЄС.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є кілька ключових напрямків. Перший з них, як я весь час наголошую, - це питання національної безпеки і оборони, якому я буду приділяти особливу увагу. Хочу нагадати, що закон про національну безпеку, який ми прийняли на попередній сесії, є рамковим, і він передбачає прийняття імплементуючих законів, зокрема це закон про Службу безпеки України, це і закон, який має створити в структурі Верховної Ради окремий комітет по розвідці",- пояснив спікер.

За його словами, реформування сектору оборони очевидно буде прерогативою для країни, яка веде війну проти агресора. "Особливо враховуючи той факт, що станом на сьогодні наші союзники, особливо США, готові до більш тісної співпраці з Україною у питаннях розвитку військово-промислового комплексу і в питаннях постачання зброї. І для того, щоб ця співпраця була ще більш інтенсивною важлива імплементація законів щодо реформування сектору безпеки і оборони", - зауважив Парубій.

Водночас він акцентував на тому, що до жовтня парламент має прийняти рішення щодо обрання нового складу ЦВК і ухвалення Виборчого кодексу в цілому.

"Я говорив, це має бути до жовтня, оскільки остання неділя жовтня - це рік до чергових парламентських виборів. І незважаючи на те, що комітет ще проводить роботу, я буквально вчора бачився з керівником робочої групи Черненком, і вони ще проводять роботу з підготовки всіх правок (ви пригадуєте, що правок більше 4 тисяч), я попросив, щоб ця робота була більш інтенсивною. Вважаю, що до жовтня ми повинні розглянути питання Виборчого кодексу і ЦВК", - уточнив Голова ВР.

Читайте також: Спікер чекає, що проект бюджету-2019 буде у парламенті до 15 вересня

За його словами, на дев'ятій сесії парламентарії також продовжать роботу щодо ухвалення законопроектів, необхідних для співпраці України та Євросоюзу.

"Звичайно, це будуть і законопроекти, необхідні для співпраці України та ЄС, імплементації угоди з ЄС. Це той перелік законопроектів, який ми оновимо. Частину з них ми прийняли на попередній сесії, але вважаю, що ця робота має йти інтенсивно і на цій сесії", - зазначив Парубій.

Як повідомлялося, згідно з календарним планом дев'ята сесії Верховної Ради розпочне роботу 9 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-