"Убивство" Бабченка: СБУ має достить доказів російської причетності

Укрінформ
СБУ має достатньо доказів російського сліду у справі про організацію вбивства журналіста Аркадія Бабченка і надасть їх у суді.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російський слід, російські гроші, все у цій справі буде, і я думаю, що ви (журналісти) матимете можливість пересвідчитись у цьому під час слухання справи у суді", - сказав він.

Грицак підкреслив, що підозрюваний у справі про організацію вбивства Бабченка Борис Герман дійсно підписав угоду зі слідством.

"Герман дійсно підписав угоду зі слідством. Встановлена його вина. Встановлено й інших осіб, причетних до цього злочину", - сказав Грицак.

Він висловив переконання, що найближчим часом відбудуться судові слухання.

Водночас Грицак додав, що Служба безпеки, слідчі СБУ вживають і надалі заходів для того, щоб встановити усіх причетних до замовлення цього злочину.

Читайте також: Підозрюваний в організації “убивства Бабченка” пішов на угоду зі слідством — ГПУ

Як повідомлялося, 29 травня правоохоронці заявили, що 41-річний російський журналіст Аркадій Бабченко смертельно поранений на порозі свого дому в Києві. За фактом убивства журналіста було відкрито кримінальне провадження.

30 травня з'ясувалося, що це була спецоперація СБУ і Бабченко живий. Голова СБУ Грицак заявив, що російські спецслужби замовили вбивство журналіста.

Під час проведення спецоперації співробітники спецслужби затримали в Києві організатора вбивства Бабченка - Бориса Германа.

21 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що підозрюваний Герман пішов на угоду зі слідством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-