Бочковський не працюватиме в ДСНС — Аваков

Бочковський не працюватиме в ДСНС — Аваков

Укрінформ
Екс-голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, поновлений судом на цій на посаді, не буде працювати у ДСНС.

Про це заявив на брифінгу журналістам глава МВС Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він недостойний, він не буде її (ДСНС) очолювати на підставі законних рішень", - сказав Аваков.

За його словами, відповідні рішення прийняв Кабмін, вони законні. Аваков додав, що "про маніпуляції Бочковського в судах" відомо всім.

Читайте також: Адвокат склав акт про недопуск Бочковського на роботу

Як повідомляв Укрінформ, голову ДCНС Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про його звільнення з посади.

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді. 7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення суду першої інстанції про поновлення Бочковського.

Відповідно до рішення суду, Бочковському також має бути виплачена компенсація за вимушений трирічний прогул у розмірі 546 тисяч гривень.

Водночас Міністерство внутрішніх справ та ДСНС 13 і 14 серпня подали касаційні скарги на поновлення Бочковського.

Між тим вранці 16 серпня Бочковський намагався потрапити в кабінет голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, але його не пропустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-