Адвокат склав акт про недопуск Бочковського на роботу

Адвокат склав акт про недопуск Бочковського на роботу

Укрінформ
Адвокат екс-голови ДСНС Сергія Бочковського склав акт про невиконання Держслужбою з надзвичайних ситуацій судового рішення про поновлення його підзахисного на посаді.

Цей документ адвокат Володимир Єніч склав після відмови посадовця ДСНС пропустити Бочковського на робоче місце, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він назвав неправовою позицію посадовців ДСНС стосовно недопуску Бочковського на роботу.

"Є рішення Київського апеляційного адміністративного суду, яким Сергія Станіславовича Бочковського поновлено на посаді... Рішення апеляційної інстанції передбачає, що його вже в повному обсязі необхідно виконувати вже зараз. Рішення суду в паперовій формі було отримано працівниками ДСНС, більше того, ми надали відповідну копію, тому воно є на руках у ДСНС. За невиконання судового рішення передбачена відповідальність... Те, що сьогодні ми бачили, цілком конкретна посадова особа - директор департаменту персоналу Державної служби України з надзвичайних ситуацій пан Доценко - цілком конкретно під камери заявив те, що виконувати рішення суду наразі не буде. Він посилається на те, що для того, аби дозволити Сергію Станіславовичу доступ до робочого місця, необхідне розпорядче рішення Кабміну. Але навіщо воно потрібне, якщо вже є цілком конкретне рішення суду, яким вказано: поновити на посаді з 25.03.2015 року. Але ми розуміємо, що це не є якась правова позиція", - заявив Єніч.

Тому, за його словами, він склав акт про невиконання ДСНС рішення суду.

"Наразі з огляду на те, що допуску на робоче місце не було і відповідний працівник ДСНС відмовився виконувати рішення суду під приводом того, що нібито йому потрібне рішення Кабміну, ми цю процедуру запротоколюємо, складемо відповідний протокол про те, що такого-то числа, в такий-то час відповідні працівники не допустили Сергія Станіславовича Бочковського до його робочого місця. Це вже вдруге, що говорить про систематичність", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення суду першої інстанції про поновлення Бочковського на посаді голови ДСНС.

Відповідно до рішення суду, Бочковському також має бути виплачена компенсація за вимушений трирічний прогул у розмірі 546 тисяч гривень.

Водночас Міністерство внутрішніх справ та ДСНС 13 і 14 серпня подали касаційні скарги на поновлення Бочковського.

Між тим вранці 16 серпня Бочковський намагався потрапити в кабінет голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, але його не пропустили.

Читайте також: Бочковського не пустили на роботу

Як заявляв речник МВС Артем Шевченко, Бочковського допустять на робоче місце лише у разі ухвалення Кабміном рішення про поновлення його на посаді.

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про його звільнення з посади.

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

27 квітня Бочковський разом із адвокатом прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-