Платні адвокати Януковича не пускають безоплатного на засідання суду

Платні адвокати Януковича не пускають безоплатного на засідання суду

Укрінформ
Платні адвокати екс-президента Віктора Януковича перешкоджають безоплатному адвокату Юрію Рябоволу пройти в залу судових засідань Оболонського райсуду, де відбувається розгляд процесу по держзраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після того, як засідання було відновлено, у залі суду сиділи тільки прокурори.

Суддя Владислав Дев'ятко запитав, чому немає адвокатів, і попросив судового розпорядника запросити їх до зали суду. Після цього він запитав у розпорядника, чи перешкоджають зайти адвокату Рябоволу, на що отримав відповідь, що перешкоджають.

Дев'ятко оголосив перерву на 15 хвилин, і доручив судовому розпоряднику провести Рябовола у залу суду.

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

Читайте також: "Адвокатські війни": у суді над Януковичем сталася штовханина

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Сьогодні адвокати Януковича зайшли до зали судового засідання і заявили вимогу вилучити з судового процесу нового держзахисника Юрія Рябовола. Також було зачитано заяву Януковича, у якій той вказав, що не хоче, щоб його захищав Рябовол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-