Гопко розповіла, чим важливий візит Болтона в Україну

Гопко розповіла, чим важливий візит Болтона в Україну

Укрінформ
Голова комітету ВР у закордонних справах Ганна Гопко вважає, що візит радника президента США Джона Болтона в Україну на День незалежності буде важливим для координації зусиль з деокупації Криму, припинення агресії РФ на Донбасі.

На цьому вона наголосила в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Візит Болтона дуже важливий для того, щоб продовжити ті дипломатичні зусилля, які були здійснені Президентом України під час телефонних розмов і зустрічей з президентом Трампом для того, що скоординувати зусилля, крім наших двосторонніх... інших питань. Це деокупація Криму, це питання мирного врегулювання, і це зупинення війни, російської агресії на Донбасі для того, щоб Росія виконувала хоча б безпековий компонент», - зазначила голова профільного парламентського комітету.

Також вона підкреслила, що сторони під час цього візиту мають обговорити питання миротворчої місії на Донбасі.

Серед питань двосторонніх відносин, які потребують координації зусиль під час візиту Болтона, вона назвала питання відновлення стратегічної комісії «Україна-США» із створенням на її базі різних підгруп.

Читайте також: Радник Трампа Джон Болтон відвідає Україну наступного тижня

Як повідомлялося, радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон планує відвідати Україну з візитом наступного тижня в межах свого турне до Європи та Близького Сходу.

Очікується, що Джон Болтон проведе зустрічі в Києві на вищому рівні.

Як уточнив у цьому зв'язку посол України в США Валерій Чалий, планується, що радник президента Сполучених Штатів з питань нацбезпеки візьме участь у параді з нагоди Дня незалежності України 24 серпня в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-