Бочковський сподівається повернутися у крісло глави ДСНС наступного тижня

Бочковський сподівається повернутися у крісло глави ДСНС наступного тижня

Ексклюзив
Укрінформ
Захист Сергія Бочковського сподівається, що Кабінет міністрів виконає рішення суду про поновлення його на посаді вже наступного тижня.

Про це заявив у коментарі Укрінформу його адвокат Володимир Єніч.

"Ми підготували звернення до ДСНС і Кабміну. Реакції поки що немає, але ми знаємо, що вони отримали судове рішення. Перше засідання Кабміну буде у п'ятницю, але навряд чи у питанні Бочковського буде щось вирішено. Але, сподіваємося, на наступному тижні буде прийняте рішення Кабміну з приводу поновлення на посаді Бочковського, як прописано у судовому рішенні", - сказав адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення першої інстанції і дозволив Бочковському поновитися на посаді голови ДСНС.

Відповідно до рішення суду Бочковському також має бути виплачена компенсація за вимушений трирічний прогул у розмірі 546 тисяч гривень.

Раніше у коментарі Укрінформу речник МВС Артем Шевченко сказав, що Бочковського допустять на робоче місце у разі ухвалення Кабміном рішення про поновлення його на посаді. Згодом у МВС заявили, що оскаржать у касаційному порядку рішення Київського апеляційного адміністративного суду щодо поновлення на посаді Бочковського.

Читайте також: Поновлення Бочковського: МВС, Мін'юст і ДСНС оскаржуватимуть рішення суду

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін ухвалив рішення про його звільнення з посади.

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 року визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

27 квітня Бочковський разом із адвокатом прийшов до будівлі ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-