У Медведчука відреагували на скандал з фільмом про Стуса

У Медведчука відреагували на скандал з фільмом про Стуса

Укрінформ
Організація «Український вибір», лідером якої є політик Віктор Медведчук, оприлюднила заяву від імені адвоката Ігоря Кириленка з приводу скандалу довкола фільму про Василя Стуса.

В ній ідеться про можливість через суд заборонити вихід художньої кінострічки, пише "Радіо Свобода".

Заява адвоката Медведчука починається з різкої критики прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який сказав, що Міністерство культури і Державне агентство з питань кіно повинні перевірити, чи правдиво розказана історія про життя українського поета, радянського дисидента Василя Стуса в художній кінострічці «Стус», яка має вийти в прокат 28 лютого 2019 року.

Кириленко називає позицію очільника уряду «особистою помстою Вікторові Медведчуку за його принципову і системну критику антинародної діяльності Кабінету міністрів і самого Гройсмана».

«Стус мав такі переконання і здійснював такі дії, які підпадали під норми Кримінального кодексу УРСР... Особа, що притягалася за 62-ю статтею КК УРСР, отримувала свій термін незалежно від ролі адвоката в його справі. Будь-який радянський адвокат, який жив і працював в СРСР, максимум що міг зробити, так це спробувати хоч трохи пом'якшити вирок, але це виходило вкрай рідко», - йде мова в заяві адвоката Медведчука.

Читайте також: Гройсман доручив Мінкульту і Держкіно розібратись у ситуації із фільмом про Стуса

Кириленко стверджує, що Медведчук завжди виступав "за збереження історичної правди, об'єктивне висвітлення історичних фактів". Також адвокат звернувся до ЗМІ і осіб, які пов'язані зі зйомками фільму «Стус» («Птах душі»), з проханням «утриматися від дій, спрямованих на поширення неправдивої інформації про Віктора Медведчука».

Заява, яку оприлюднив «Український вибір», закінчується словами про можливий позов до суду з метою заборонити вихід художнього фільму.

Читайте також: У фільм "Стус" повернуть сцену з Медведчуком - заява знімальної групи

«В разі виходу в прокат фільму «Стус» з недостовірною інформацією про Віктора Медведчука я залишаю за собою право на відповідні правові дії, в тому числі спрямовані на заборону через суд демонстрації подібного фільму», – заявив Кириленко.

Нагадаємо: 11 серпня знімальна група фільму «Стус» повідомила, що поступилася під тиском із боку громадськості і критики в соцмережах і ухвалила дозняти сцену суду над Василем Стусом, на якому адвокатом поета тоді був нинішній олігарх і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-