Гройсман доручив Мінкульту і Держкіно розібратись у ситуації із фільмом про Стуса

Гройсман доручив Мінкульту і Держкіно розібратись у ситуації із фільмом про Стуса

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Мінкультури та Держкіно розібратись у ситуації навколо фільму про поета і дисидента Василя Стуса.

Про це він написав у Facebook.

«Я доручаю керівництву Мінкульту та Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму та громадськість, аби розібратись і зробити все можливе, щоб у стрічці історія мого земляка - справжнього патріота і борця за волю України Василя Стуса була розказана чесно, правдиво, повністю і без перекручувань. Це - справа честі!» - підкреслив очільник уряду.

Водночас він наголосив на неприпустимості намагань будь-кого вплинути на українське кіно з метою підміни історичної правди на вигідну комусь.

Читайте також: Зі сценарію фільму про Стуса видалили сцену з Медведчуком - актор

Раніше актор Геннадій Попенко написав у Facebook, що зі сценарію фільму про Василя Стуса вирізали сцену фінального судового засідання над поетом-дисидентом, адвокатом якого був Віктор Медведчук - нині лідер організації «Український вибір» і кум Володимира Путіна. За інформацією артиста, з вимогою прибрати сцену з фільму продюсерам зателефонували з адміністрації Медведчука.

Зйомки української стрічки про життя Василя Стуса розпочалися наприкінці квітня. Проект став одним із переможців 10 конкурсного відбору Державного агентства з питань кіно. Держкіно виділяє на нього 19 мільйонів гривень, загальний бюджет - близько 40 млн грн.

Фільм має вийти на екрани взимку наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-