Горбатюк позивається до Луценка через перевірки в ГПУ

Горбатюк позивається до Луценка через перевірки в ГПУ

Укрінформ
Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк просить суд  визнати протиправними дії генпрокурора Юрія Луценка щодо перевірки стану організації роботи у департаменті спецрозслідувань ГПУ.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов Сергія Горбатюка до Генерального прокурора України Юрія Луценка щодо перевірки Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ. Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними дії Генерального прокурора Юрія Луценка щодо затвердження пункту 4.2 плану першочергових заходів ГПУ на ІІ квартал 2018 року, що став підставою для видання наказу «Про перевірку стану організації роботи у Департаменті спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України», - йдеться у повідомленні. 

Також позивач просить суд визнати протиправним та скасувати відповідний наказ генпрокурора. 

Читайте також: Горбатюк оскаржить недопуск до конкурсу в ДБР у Верховному суді

Наразі вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Як повідомлялося, 16 травня 2018 року було видано наказ про проведення перевірки Департаменту спецрозслідувань, керівником якого був Горбатюк.

У червні стало відомо, що Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури реорганізують у слідче управління. Горбатюк назвав неправильним таке рішення і заявив, що воно призвело лише до зайвих проблем у роботі слідчих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-