Адвокати Януковича пішли з суду

Адвокати Януковича пішли з суду

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва розпочав дебати у справі Януковича, а згодом оголосив перерву.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали засідання суду. 

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк хотів заявити відвід судді В'ячеславу Дев'ятку, але не зміг цього зробити. Так, на початку засідання Сердюк хотів почати допитувати свідка Аркадія Ярощука, але суддя зазначив, що вже почалися дебати. Суддя Дев'ятко зазначив, що з приводу тих обставин, які може повідомити Ярощук, були допитані інші свідки - Андрій Чертков, Констянтин Кобзар і Олександр Турчинов. Після цих слів Сердюк хотів заявити відвід судді Дев'ятка. 

У відповідь головуючий суддя зазначив, що за понад рік у понад 60 засіданнях під час розгляду справи було допитано 52 свідки, з них 15 - свідки захисту, досліджено томи матеріалів, переглянуто сотні аудіо- і відеоматеріалів, а також розглянуто сотні клопотань саме захисту. "На даний час відкриті судові дебати, стадія відводів пройшла", - наголосив Дев'ятко. 

Читайте також: Держзрада Януковича: суд зібрався на дебати

Водночас після цього почалися суперечки між прокурором, захистом і судом, Дев'ятко оголосив перерву на 15-20 хвилин. Адвокати залишили залу засідань. 

Сердюк заявив, що "сьогодні до зали не повернуся, я повернуся сюди завтра". 

За його словами, зараз він йде "передати документи про незаконність дій суду щодо відводу складу суду, відводу прокуратури, а також виконати доручення про передачу відповідної інформації моніторингової місії ОБСЄ,  моніторингової місії  ООН та правоохоронних органів".

Як повідомлялося, на минулому засіданні 30 липня суд мав перейти до стадії судових дебатів, але адвокати Януковича не прийшли на засідання і суд переніс дебати на 31 липня.

Оболонський райсуд 29 червня ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-