Порошенко: Доктрина

Порошенко: Доктрина "русского мира" народилася в люксових келіях ієрархів РПЦ

Відео
Укрінформ
Після отримання Томосу про автокефалію українська влада не втручатиметься у внутрішньоцерковні справи і не дозволить цього робити іншим державам.  

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу з нагоди Дня Хрещення Руси-України на Володимирській гірці в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Томос про автокефалію довершить утвердження незалежності і самостійності нашої держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир... Я гарантую, влада не втручатиметься у суто внутрішні церковні справи. Проте й іншим державам не дозволить цього робити. Для того і вважаю конче необхідним обрубати всі щупальця, якими всередині нашого державного організму орудує країна-агресор», - сказав Порошенко. 

Читайте також: Православна громада України не може бути додатком до когось - Президент

Він акцентував, що у  країні-агресорі православна церква лише на папері відокремлена від держави, а насправді вона цілковито і беззастережно підтримує реваншистську імперську політику Кремля. «Ба більше: сама доктрина «русского мира» народилася в люксових келіях ієрархів Російської православної церкви»», - зазначив  Президент. 

Він підкреслив, що така ситуація  є прямою  загрозою національній безпеці України, що зобов’язує нас діяти. 

«Автокефалія – це питання нашої незалежності. Це питання нашої національної безпеки. Це  питання всієї світової геополітики», - переконаний Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-