Православна громада України не може бути додатком до когось - Президент

Православна громада України не може бути додатком до когось - Президент

Укрінформ
Мільйони українських громадян нині очікують на отримання автокефалії православної церкви в Україні, яка стане рівною до інших православних церков у світі. 

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу з нагоди Дня Хрещення Руси-України на Володимирській гірці в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної Церкви в Україні – великої за кількістю вірних, але рівної до інших помісних православних церков", - підкреслив Президент.

За його словами, томос про автокефалію довершить утвердження незалежності і самостійності України, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир, а також посилить права і свободи громадян.

Читайте також: Україна відзначає 1030-річчя хрещення Київської Русі-України

"Православна громада України – одна з найбільших у світі, і вона не може бути додатком до когось. Їй належить стати зіркою у «сузір`ї незалежних і рівних національних Церков», яким, за словами Його Всесвятості, є Вселенська Православна Церква", - наголосив Порошенко.

Він також нагадав, що як тільки українці поновили державність, одразу з новою енергією взялися за розбудову власної церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-