В Україні можуть порушити справу проти арештованої у США росіянки

В Україні можуть порушити справу проти арештованої у США росіянки

Укрінформ
Народний депутат від "БПП" проситиме СБУ та ГПУ порушити кримінальну справу проти заарештованої у США росіянки Марії Бутіної за її антиукраїнські виступи у Криму в 2014 році.

Це допоможе контррозвідувальним органам США довести причетність Бутіної до виконання завдань Кремля на території США, наголосила Фріз на своїй сторінці у Facebook.

«У зв'язку з цим звертатимусь до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України щодо наявності ознак злочину та порушення кримінальної справи проти Марії Бутіної. Її виступи в Україні у 2014 році є непрямим підтвердженням виконання завдань спецслужб РФ», - написала Фріз.

Народний депутат опублікувала відео виступу Бутіної, у якому вона підтримує дії РФ у Криму у 2014 році.

Як повідомлялося, у США заарештованій за підозрою в спробі вплинути на американську політику росіянці Бутіній висунули нове обвинувачення - діяльність у ролі іноземного агента без відповідної реєстрації.

Максимальне покарання за новою статтею - десять років позбавлення волі. 

Читайте також: Суд у США ув'язнив підозрювану в шпигунстві росіянку

Згідно з судовими документами, Бутіна діяла під керівництвом високопоставленого російського чиновника і намагалася влаштовувати зустрічі з "жителями США, які мають вплив на американську політику, включаючи організацію, що просуває права на володіння зброєю,... з метою просування інтересів Російської Федерації".

Адвокат Бутіної Роберт Дрісколл напередодні заявив, що його клієнтка не намагалася вплинути на політику США і лише працювала над "покращенням відносин між двома країнами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-