ГПУ хоче заочного розслідування для спільників Єфремова

ГПУ хоче заочного розслідування для спільників Єфремова

Укрінформ
Генеральна прокуратура подала до суду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування щодо екс-народного депутата Сергія Горохова та ряду колишніх чиновників Луганщини.

Про це інформує у понеділок, 23 липня, прес-служба ГПУ. 

У ГПУ наголосили, що управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Головного слідчого управління ГПУ, спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату ДБР, в ході досудового розслідування зібрано достатньо належних та допустимих доказів для здійснення спеціального досудового розслідування щодо народного депутата України VII скликання Сергія Горохова та колишніх голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, Луганського міського голови Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова.

“У зв'язку з цим Генпрокуратурою 20.07.2018 до Печерського райсуду Києва подано клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування щодо зазначених осіб, які підозрюються у вчиненні в першій половині 2014 року на території Луганської області ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень спільно з головою депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України VII скликання О. Єфремовим”, - уточнюється у повідомленні.

У ГПУ нагадали, що кримінальне провадження щодо Олександра Єфремова розглядається у Старобільському районному суді Луганської області, до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Уточнюється, що підозрювані у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст.110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України Горохов, Голенко, Харін, Кравченко та Пілавов перебувають в розшуку, проведення якого доручено співробітникам СБУ.

Зазначається, що ГПУ отримала ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Створити "живий щит" під Луганською СБУ бойовикам допомагала обласна влада - Парубій

Як повідомлялося, екс-голову фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА; у пособництві в захопленні Управління СБУ в Луганській області; у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню та діяльності угруповання "ЛНР"; державній зраді.

Справу розглядає Старобільський райсуд Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-