Рада квапить Кабмін з виконанням закону про реінтеграцію Донбасу

Рада квапить Кабмін з виконанням закону про реінтеграцію Донбасу

Укрінформ
Депутати ВР просять Кабмін забезпечити невідкладне виконання закону про реінтеграцію Донбасу, зокрема щодо створення органу з координації підготовки позовів до іноземних судів.

На цьому наголосила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у себе на сторінці у Facebook.

«З колежанками направили сьогодні уряду звернення, нагадали, що в країні триває війна, й бажано й нам в тилу вчасно приймати рішення, виконуючи відповідні норми закону. Чекаємо не так відповіді, як негайного виправлення ситуації і відповідних підзаконних актів уряду», - зазначила вона.

Геращенко нагадала, що в січні цього року ВР прийняла довгоочікуваний Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», 30 квітня він вступив в дію, що вимагає від уряду в місячний термін привести свої нормативно-правові акти у відповідність до закону.

Читайте також: Реінтеграцію Донбасу потрібно починати ще до звільнення територій - Тука

«З сумом змушена констатувати, що майже за три місяці дії закону уряд так і не привів свої акти в відповідність до нових реалій. Не створено органу, який займеться координацією підготовки позовів до іноземних судів, не прийнято постанови про застосування зброї в ООС і перетин людей і товарів через КПВВ в зоні ООС , працюють ще старі правила часів АТО», - підкреслила вона.

Віце-спікер також наголосила,що вже 78 днів проходить ООС.

«Не впевнена, що хоч хтось з урядовців за цей час побували в Донецькій чи Луганській областях (окрім, звичайно, МО С. Полторака, який постійно буває на передовій, в т. ч з. Президентом, і профільного міністра ТОТ Черниша, він в червні відвідав Маріуполь», - написала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-