США нададуть українській армії допомогу ще на $100 мільйонів – Полторак

США нададуть українській армії допомогу ще на $100 мільйонів – Полторак

Укрінформ
США нададуть допомогу для зміцнення обороноздатності української армії вартістю в 100 мільйонів доларів, яка включатиме постачання озброєння, техніки та оснащення.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністр оборони США після прийняття закону про національну безпеку, після аналізу, який вони провели щодо реформування Збройних Сил наголосив, що в найближчий час США нададуть допомогу Україні для зміцнення обороноздатності української армії, для поставки озброєння, техніки та оснащення на 100 мільйонів доларів", - сказав Полторак, коментуючи зустрічі у Брюсселі.

Читайте також: Порошенко про зустріч із Трампом: Говорили про посилення захисту України

Очільник МОУ зазначив, що під час зустрічей на заходах в рамках Саміту НАТО усі іноземні колеги підтверджують "успіх реформ в Збройних Силах України". При цьому, мова йшла про зміну співпраці з партнерами – окрім надання дорадчої допомоги та матеріально-технічної допомоги, "йшла мова і про конкретну допомогу".

"Так, наприклад, міністр оборони Великої Британії буде з візитом у жовтні і ми розглядаємо питання щодо постачання оснащення для Збройних Сил України. Зараз опрацьовується, що саме вони будуть постачати нам. Міністр оборони Канади – ми вже сформували кілька договорів, підписали, на поставку озброєння для України. Те, що стосується міністра оборони Польщі, то у нас є тісна військово–технічна співпраця, а також питання, пов’язані зі створенням, навчанням і підготовкою спільної українсько-польсько-литовської бригади", - сказав він.

Полторак також заявив, що "було дуже приємно чути те, що більшість міністрів-моїх колег говорили, що сьогодні НАТО готове до того, щоб розглядати питання не лише допомоги, а й прискорювати вступ України до Альянсу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-