Справа про держзраду: у суді підрахували, скільки засідань проігнорував Янукович

Справа про держзраду: у суді підрахували, скільки засідань проігнорував Янукович

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович не скористався можливістю прийняти участь у близько 60 судових засіданнях у рамках розгляду процесу про державну зраду.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, суддя сказав, що на засіданні у понеділок суд не почув самого Януковича, а також Азарова, Захарченка, Клюєва, Лебедєва та інших свідків захисту.

"Більше 10 разів ми у спосіб, передбачений законом, викликали свідків Азарова, Клюєва, Захарченка, Якименка, Лебедєва і Ярощука. Свідки до суду не з'явилися. Також, напевно, вже є близько 60 судових засідань, які проігнорував обвинувачений Янукович, хоча він цілком обізнаний, що розгляд справи відбувається в Оболонському райсуді і він має право шляхом відеоконфернції дати показання по даній справі, не з'явився. Тому суд на завтра на 10:00 оголосить перерву і дасть останню можливість прибути обвинуваченому та свідкам захисту, які зазначалися, для допиту, в тому числі шляхом відеоконференцзв'язку", - додав Дев'ятко.

У коментарі журналістам після засідання прокурор Руслан Кравченко зазначив, що на думку обвинувачення, свідчення екс-начальник служби безпеки президента-втікача не спростовують обвинувачення, висунутого Януковичу, і що прокурори під час дебатів будуть клопотати про визнання цих свідчень недопустимими.

Також Кравченко висловив думку, що у засіданні у вівторок суд може поставити питання про перехід до судових дебатів.

Читайте також: Екс-начальник охорони: Янукович прихопив з Межигір`я лише "пару костюмів"

Як повідомлялося, з 16 по 20 липня суд у рамках розгляду цієї справи планує допитувати свідків, а вже 30-31 липня провести судові дебати.

У понеділок у засіданні суд допитав екс-начальника служби охорони президента Костянтина Кобзаря.

29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-