В Україні назвали ТОП-5 успішних реформ

В Україні назвали ТОП-5 успішних реформ

Дослідження
Укрінформ
Експерти визнали найбільш успішними п'ять реформ - медичну, антикорупційну, освітню, децентралізації та державної служби.

Про це заявила на прес-конференції у п'ятницю директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, презентуючи це опитування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На думку експертів РПР, п'ять найбільш успішних реформ - медична, децентралізація, антикорупційна, освітня і державної служби (створення директоратів). Загалом рік реформ експерти оцінили на 2,73 бала за 5-бальною шкалою, хоча півтора року тому ця цифра була ще нижчою - 2,52 бала", - розповіла вона.

Читайте також: Перші гроші за пацієнтів вже пішли до "первинки" - голова Нацслужби здоров'я

До числа найбільших ризиків щодо проведення реформ протягом найближчого року експерти віднесли, в першу чергу, фактор концентрації зусиль політиків на передвиборчій кампанії замість проведення реформ та загальне зростання популізму.

Опитано 69 експертів організацій, що входять до складу Реанімаційного пакету реформ (РПР).  Опитування було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва спільно з Секретаріатом РПР 8-13 червня 2018 року. Серед опитаних експертів - засновник та голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, виконавчий директор Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин, шеф-редактор інтернет-видання "Детектор медіа" Наталія Лигачова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-