Суд не зміг розглянути продовження арешту Савченко

Суд не зміг розглянути продовження арешту Савченко

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва не зміг розглянути клопотання про продовження арешту народного депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Спочатку прокурор оголосив клопотання про відвід слідчого судді Олени Мєлєшак, а коли прийшла інша суддя, Оксана Хардин, щоб розглянути це питання, про її відвід подав клопотання захист. Врешті, клопотання адвокатів Савченко відхилили, що дозволило задовольнити клопотання прокурора", - йдеться у публікації.

Загалом цей процес тривав близько шести годин. Наразі невідомо, хто і коли розглядатиме питання про запобіжний захід Надії Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

Читайте також: Прокурор і адвокат у справі Савченко влаштували "вибивного" для судді

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський райсуд Києва обрав Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня без права внесення застави.

Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-