Комітет ВР у середу розгляне інцидент на Рівненському полігоні

Комітет ВР у середу розгляне інцидент на Рівненському полігоні

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони 11 липня, о 15.00 проведе засідання, на якому будуть обговорені питання небойових втрат, дисципліни та інциденту на Рівненському загальновійськовому полігоні.

Про це заявив голова комітету Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«5 липня на Рівненському полігоні відбувся страшний випадок - троє загиблих і дев'ятеро поранених в результаті проведення бойових навчань. Це велика трагедія, і найбільш прикро, що не перша, і взагалі питання небойових втрат, на жаль, уже потребує не лише контролю Генерального штабу, а й нашого. Саме тому я, як голова комітету, прийняв рішення розпочати наш комітет у середу о 15.00 саме з розгляду цих питань: небойових втрат, дисципліни та питання інциденту на Рівненському полігоні», - сказав Пашинський.

Водночас він зазначив, що 10 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні відбудеться слідчий експеримент з підривом міномета.

Читайте також: Матіос назвав можливу причину вибуху міномета на Рівненському полігоні

Як повідомляв Укрінформ, на світанку 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет “Молот”, в результаті чого троє бійців-контрактників загинули, дев'ятеро отримали поранення, із них троє - тяжкі. Цих військовослужбовців вертольотом доставили до Львівського військового госпіталю, хірурги якого врятували вже сотні життів учасників бойових дій на сході України.

Президент Петро Порошенко на час слідства щодо цього інциденту заборонив використання ”Молотів” під час навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-