Справа про держзраду: ВС відмовив захисту Януковича у заміні суддів

Справа про держзраду: ВС відмовив захисту Януковича у заміні суддів

Укрінформ
Верховний суд відмовив захисту колишнього президента Віктора Януковича у заміні складу суддів Оболонського райсуду у справі про державну зраду.

Про це повідомила речник Генеральної прокуратури Лариса Сарган.

"У вівторок, 3 липня, у Верховному суді розглядалося клопотання сторони захисту президента-втікача Віктора Януковича щодо заміни складу суду. Ну не подобається їм склад суддів Оболонського районного суду міста Києва, який розглядає справу про держзраду Януковича... Розглянувши клопотання адвокатів екс-президента, Верховний суд не знайшов порушень і визнав прохання захисту безпідставним", - зазначила вона.

За словами Сарган, на саме засідання адвокати Януковича не з’явилися.

Таким чином, резюмувала речник ГПУ, адвокатам Януковича відмовили в задоволенні їхнього клопотання, а розгляд справи про держзраду і далі проходитиме в Оболонському райсуді Києва.

Читайте також: Суд не дав дозволу на арешт "лісника Януковича"

Наступне засідання відбудеться о 10.00 16 липня, а на 30 та 31 липня судом вже призначені дебати у процесі.

Як повідомлялося, Віктору Януковичу інкримінують наступні статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Оболонський райсуд розглядає цю справу вже понад рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-