Парубій пропонує Раді у четвер узятися за оновлення складу ЦВК

Парубій пропонує Раді у четвер узятися за оновлення складу ЦВК

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій пропонує парламенту 5 липня розпочати розгляд питань про звільнення членів Центральної виборчої комісії і призначення нових.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У четвер я пропоную розпочати день із розгляду питання звільнення членів Центральної виборчої комісії і, відповідно, після цього - призначення нових членів виборчої комісії. Ми мали розмову з головами фракцій і я зазначив, що консультації можуть тривати до 1 липня, надалі ми будемо переходити до рішення в залі», - сказав спікер.

При цьому Голова ВР наголосив, що далі відкладати розгляд цих питань не можна, бо «в серпні ЦВК вже має почати певні дії з підготовкидо виборів Президента».

«Тому у четвер ми маємо це питання пройти, прийняти рішення і нарешті оновити українську ЦВК», - наголосив спікер.

Читайте також: Парубій обговорив з американським сенатором резолюцію щодо Голодомору

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення 13 нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент. 

16 квітня Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про завершення спецперевірки кандидатів на посади членів ЦВК. За його словами, усі 14 кандидатів успішно пройшли спецперевірку, але вакансій у ЦВК лише 13, тому одного з претендентів необхідно відсіяти.

Проте за результатами консультацій голів парламентських фракцій та Парубія 16 травня деякі фракції виступили за продовження консультацій щодо процедури призначення нового складу ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-