Тимошенко заявила про необхідність створення нової Конституції

Тимошенко заявила про необхідність створення нової Конституції

Укрінформ
Лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала ухвалити нову Конституцію України.

Про це вона сказала на прес-конференції з нагоди Дня Конституції України, повідомляє прес-служба її політсили. 

«Я, як кандидат в президенти, і команда партії ВО «Батьківщина» стаємо однодумцями з українським суспільством щодо перезаснування держави на основі нового Суспільного договору, який чітко закріплював би не фасадні, а справжні гарантії виконання прав і свобод. Ми будемо учасниками і партнерами українського суспільства, щоб у новій Конституції була започаткована сильна система управління державою, якою є сильна, збалансована і підконтрольна суспільству парламентська форма правління», – сказала Тимошенко.

Парламентарій наголосила, що проект нової Конституції має бути напрацьованим громадянським суспільством до чергових президентських виборів, а вже новообраний президент «винесе нову Конституцію на Всеукраїнський референдум для її затвердження без жодних змін».

Читайте також: КВУ прогнозує півсотні кандидатів на президентських виборах

«І якщо український народ підтримає таку Конституцію як Основний закон, то новий президент підпише нову Конституцію без будь-яких зволікань. Інакше вважаю, що немає жодного сенсу виходити на строкові президентські чи парламентські вибори, якщо українське суспільство не народить потужну концепцію нового суспільного договору, не закріпить публічно без втручання політиків у новому проекті Конституції», – сказала політик.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 28 червня заявив, що найближчим часом внесе до Верховної Ради поправки до Конституції, в яких запропонує закріпити мету щодо членства України в ЄС і НАТО.

В Україні 28 червня відзначається державне свято – День Конституції. Першу Конституцію незалежної України ухвалили в ніч із 27 на 28 червня 1996 року.

Фото: Олександра Прокопенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-