Денісова вимагає від адміністрації Путіна доступу до політв’язнів

Денісова вимагає від адміністрації Путіна доступу до політв’язнів

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до адміністрації президента РФ з вимогою забезпечити їй безперешкодний доступ до ув'язнених українців та реалізацію гарантій, наданих президентом Росії.  

Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

"Змушена констатувати, що гарантії, надані мені президентом Російської Федерації Володимиром Путіним як Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини по безперешкодному допуску і без будь-яких попередніх умов до утримуваних громадян України на даний момент не реалізовано. Тому звернулася з офіційним листом до керівника адміністрації президента РФ Антона Вайна з проханням забезпечити реалізацію наданих мені президентом РФ гарантій", - написала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, після телефонної розмови президентів України і Росії уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув'язнених.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Досі вона не змогла відвідати жодного з них.

Російський уповноважений Тетяна Москалькова прибула до Києва 26 червня вранці. Вона вже зустрілася з моряками судна "Норд", затриманого в акваторії Азовського моря 25 березня під прапором Росії. До засудженого в Україні кримського дезертира Максима Одинцова її не допустили, оскільки вона не мала всіх необхідних документів.

Читайте також: Денісова: Якщо я не можу потрапити до наших політв’язнів, то і Москалькова не зможе до своїх

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-