Москалькову не допустили на зустріч до Одинцова

Москалькову не допустили на зустріч до Одинцова

Фото
Укрінформ
Російського омбудсмена Тетяну Москалькову не допустили на зустріч до кримського дезертира Максима Одинцова, який утримується у київському СІЗО.

Про це вона повідомила журналістам після спроби відвідати Одинцова у СІЗО, повідомляє Укрінформ.

"Потрібний дозвіл Міністерства юстиції на відвідування Одинцова. Такий запит сьогодні буде зроблений консульством, мною і чекатимемо цієї відповіді. Оскільки це питання не регулюється законом, які документи потрібні консулу за умови, якщо два громадянства у людини, і які документи потрібні уповноваженому з прав людини", - заявила Москалькова.

Російський омбудсмен також поскаржилася, що у ноті від МЗС України не було інформації про необхідність такого дозволу для відвідування Одинцова, а пояснення щодо списку необхідних документів для відвідування вона отримала вже на місці від керівництва пенітенціарної установи.

"Телефонна розмова наразі з (українським омбудсменом - ред.) Людмилою Денісовою, на жаль, на дає поки оптимізму для того, щоб зробити висновок, що ми можемо конструктивно рухатися назустріч один одному", - додала Москалькова.

Вона також уточнила, що збирається повернутися до Москви, оскільки "приїхати потрібно буде тоді, коли є певне рішення і є надія на позитивні кроки".

Читайте також: Москалькова закликала Сенцова і Балуха "обирати інші методи протесту"

"Надто багато в уповноваженого інших справ, щоб можна було просто так перебувати в країні", - резюмувала російський омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, Тетяна Москалькова прибула до Києва 26 червня вранці. За час перебування у Києві вона встигла зустрітися з моряками судна "Норд", затриманого в акваторії Азовського моря 25 березня під прапором Росії.

Після телефонної розмови президентів Росії та України уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув'язнених.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня знаходиться в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила листа голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі та Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Донині Денісова не змогла відвідати жодного українського політв'язня.

Всього у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-