Герман на суді розповіла, чому Янукович тягнув з угодою Україна-ЄС

Герман на суді розповіла, чому Янукович тягнув з угодою Україна-ЄС

Фото
Укрінформ
Колишній радник Януковича Ганна Герман стверджує, що рішення "поставити на паузу" підписання Угоди про Асоціацію між Україною і ЄС було прийнято з метою домогтися кращих умов для України.

Про це вона заявила під час допиту в Оболонському райсуді Києва, де розглядається справа про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ставлячи на паузу підписання Угоди (про Асоціацію Україна - ЄС - ред.), він (Янукович - ред.) мав на меті виторгувати кращі умови", - сказала Герман.

За її словами, Янукович ніколи не був гарним оратором, але був хорошим менеджером.

Герман також стверджує, що не знала про намір Януковича виїхати з України. "Я відмовилася їхати в Крим, а наступного дня дізналася, що президент покинув країну. Для мене це стало несподіванкою", - сказала екс-радник.

Читайте також: Адвокат Януковича обіцяє забезпечити допит Азарова і Ко

Вона зазначила, що тодішній президент не збирався виїжджати з країни: "Янукович не мав наміру покидати Україну. Я не знаю, що його спонукало (зробити це - ред.)".

Як підтвердження своїх слів Герман переповіла телефонну розмову з Януковичем, який нібито сказав їй: "Я, Анечка, не кину Україну. Я їду, щоб поспілкуватися з людьми на сході України".

Герман також заявила, що не вважає президента-втікача зрадником: "Я не вважаю його зрадником. Він все робив для незагострення конфлікту".

Відомо, що Угода про Асоціацію Україна-ЄС мала бути підписана у листопаді 2013 року на саміті у Вільнюсі. Але за кілька днів до цього було оприлюднено розпорядження тодішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що уряд призупиняє процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це рішення викликало хвилю протестів в Україні, з якої, власне, і розпочався Євромайдан.

Перше фото - з архіву

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-