Посольство України в США відреагувало на карту Bloomberg з Кримом поза Україною

Посольство України в США відреагувало на карту Bloomberg з Кримом поза Україною

Укрінформ
Посольство України в Сполучених Штатах критично відреагувало на публікацію американським інформагентством Bloomberg схематичної карти світу, де Крим не позначений як територія України.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній твітер-сторінці українського дипломатичного представництва у Вашингтоні.

"У журналістиці не має бути помилок. Агентству Bloomberg не варто грати на руку агресії й пропаганді Російської Федерації! Крим перебуває під тимчасовою окупацією Росії, але він є і буде невід'ємною частиною території України. Будь ласка, виправте помилку на карті, Крим має бути позначений жовтим кольором, як Україна", - наголошується на офіційній сторінці.

Читайте також: МІП готує відповідь Bloomberg на карту України без Криму

Як повідомили Укрінформу в дипломатичному представництві, Посольство України в США також готує офіційного листа, адресованого редакції Bloomberg з роз'ясненням ситуації і вимогою виправити помилку в їхній публікації.

У понеділок американське інформагентство Bloomberg розмістило матеріал про ринки країн, що розвиваються. На карті, яка ілюструє публікацію, Україна позначена жовтим кольором, який означає, що в цій країні мають відбутися президентські вибори в 2019 році. При цьому територія Криму на ній має інший колір.

Фото: AP / Manuel Balce Ceneta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-