Не лише Javelin: Порошенко розповів, які можливості дає закон про нацбезпеку

Не лише Javelin: Порошенко розповів, які можливості дає закон про нацбезпеку

Відео
Укрінформ
Закон про національну безпеку, ухвалений парламентом у четвер, є вагомим кроком на шляху України до європейської та євроатлантичної інтеграції.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у відеозверненні, опублікованому на сайті глави держави.

"Коли ми імплементуємо цей закон, ЗСУ і увесь безпековий сектор повною мірою відповідатимуть критеріям членства України в НАТО. Цей Закон - вагомий крок на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Це наш стратегічний курс і найближчим часом маю намір закріпити його в Конституції", - сказав Порошенко.

За його словами, ухвалений закон впроваджує передові світові стандарти в українське військо, діяльність спецслужб і правоохоронних органів України.

Порошенко підкреслив, що виконання положень закону зміцнить воєнний та оборонний потенціал України й посилить цивільний контроль за армією, прозорість оборонного бюджету.

Глава держави також наголосив, що закон про нацбезпеку створює нові можливості для військово-технічної співпраці із нашими союзниками, передусім Сполученими Штатами Америки.

"Це стосується і постачання сучасних оборонних озброєнь, і не лише "Джавелінів", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 21 червня, ухвалила внесений Президентом закон "Про національну безпеку України". Його підтримали 248 народних депутатів при мінімально необхідній кількості у 226.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-