Аваков про контрабанду: ми позичаємо у МВФ, а 4 мільярди

Аваков про контрабанду: ми позичаємо у МВФ, а 4 мільярди "пливуть до низу"

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Верховній Раді варто запропонувати ухвалити законопроект, яким буде введено жорстку кримінальну відповідальність для контрабандистів.

Про це він сказав на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що ми повинні подати законопроект до Верховної Ради та запропонувати зробити контрабанду кримінальним злочином», - сказав Аваков.

За його словами, за доручення прем'єр-міністра було проведено аналіз та напрацьовано механізм, аби вже у четвер розпочати тиск на контрабандне середовище, щоб залучити додаткові кошти у державний бюджет. «Ми розраховуємо, що до бюджету за рахунок контрабандних схем надійде від 70 до 100 млрд грн, тобто 4 млрд доларів залучимо. Нагадую, що у нас битва триває за запозичення мільярдів доларів від МВФ зараз, і від цього залежить стабільність держави. А 4 мільярди у низ тихенько збоку тут пливуть», - наголосив міністр.

Читайте також: Луценко хоче "охолодити засліплені грошима очі контрабандистів"

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів України спільно з Міністерством внутрішніх справ, Генеральною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро України, Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, Державною фіскальною службою, Службою безпеки України вже напрацювали план дій, направлений на ефективну боротьбу з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-