Рада сьогодні розгляне законопроект про нацбезпеку

Рада сьогодні розгляне законопроект про нацбезпеку

Укрінформ
Верховна Рада у середу планує розглянути у другому читанні законопроект №8068 «Про національну безпеку України».

Про це йдеться в порядку денному парламенту. 

Розгляд цього законопроекту стоїть п’ятим питанням у порядку денному.

Першими питаннями депутати розглянуть законопроекти  «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Вища освіта України") між Україною та Північною екологічною фінансовою корпорацією» (№0184),  «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи» (№0190),  «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про взаємне сприяння та захист інвестицій» (№0183).

Після цих ратифікацій Рада розгляне призначення у 2018 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених. Далі запланований розгляд законопроекту про небезпеку - депутати розглянуть поправки до нього, а голосуватимуть за законопроект у цілому у четвер, 21 червня.

Читайте також: Парубій обіцяє завтра розпочати розгляд законопроекту про нацбезпеку

Як повідомлялось, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони у вівторок, 19 червня, рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект “Про національну безпеку України” (№8068).

У першому читанні його парламент ухвалив 5 квітня.

Законопроект визначає засади держполітики у сфері національної безпеки та оборони, цивільного контролю за військовою сферою, а також стратегій захисту держави, зокрема кібербезпеки.

16 червня Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності ухвалення цього тижня закону про національну безпеку, в тому числі у зв'язку з тим, що у липні відбудуться два важливі саміти: Україна-ЄС та саміт НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-