Від закону про нацбезпеку залежить допомога США на армію — депутат

Від закону про нацбезпеку залежить допомога США на армію — депутат

Укрінформ
Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Андрій Левус заявив, що від провадження закону про нацбезпеку залежить надання фінансової допомоги з боку США.

Про це він заявив під час круглого столу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми "завалимо" закон про нацбезпеку, то цей провал буде рівнозначним тому провалу, як під час Бухарестського саміту 2008 року, коли через подібні політичні інсинуації, коли через неузгоджені позицій між гілками влади ми багато в чому були самі були винні, що не отримали План дій по членству в НАТО. В це відкрито, про це говорять самі міжнародні партнери. Крім цього, не секрет, що Держдепартамент США ставить в залежність від прийняття цього закону надання фінансової військової допомоги для переоснащення українських Збройних сил і сектору КПК", - зазначив він.

Читайте також: Парубій прогнозує, що законопроект про нацбезпеку ухвалять у четвер

Він також розповів, що наразі в законі враховано ключові засади в управлінні ЗСУ та є розмежування між Генштабом та МОУ.

"Також збільшено напрям цивільного контролю - мова йде про цивільного міністра оборони та цивільного заступника міністра оборони. Також мова йде про призначення головнокомандувача ЗСУ, але найбільш дискусійними питаннями були дискусії щодо реформування системи СБУ", - додав Левус.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 квітня 2018 року ухвалила у першому читанні законопроект "Про національну безпеку України", який визначає засади держполітики у сфері національної безпеки та оборони, цивільного контролю за військовою сферою, а також стратегій захисту держави, зокрема, кібербезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-