Рада може взятися за оновлення ЦВК 5 липня

Рада може взятися за оновлення ЦВК 5 липня

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що парламент може наступного пленарного четверга, 5 липня, розглянути призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Швидше за все наступного (пленарного - ред.) четверга ми будемо розглядати й ЦВК. Тому це теж, як і закон про безпеку та оборону, займе певний час», - сказав спікер.

25-29 червня депутати працюють в округах з виборцями, і тому наступний пленарний тиждень відбудеться 3-6 липня.

Як повідомлялося, 18 травня Парубій наголошував, що парламент має ухвалити рішення щодо звільнення діючих членів ЦВК та призначення замість них нових членів до 1 липня.

Читайте також: Глава ЦВК найбільших кіберзагроз на виборах чекає з України, а не з-за кордону

Водночас він підкреслив, що до сесійної зали це питання можна буде виносити тільки тоді, коли буде знайдено остаточний компроміс між усіма фракціями щодо призначення нового складу.

За результатами консультацій голів фракцій та керівництва парламенту 16 травня деякі фракції виступили за продовження консультацій щодо призначення нового складу комісії.

Зокрема, фракція «Народний фронт» наголошувала на необхідності знайти законний механізм призначення 13 членів ЦВК з 14 кандидатур, які були внесені Президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-