Парубій розповів, чому не варто братися за Виборчий кодекс у липні

Парубій розповів, чому не варто братися за Виборчий кодекс у липні

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що у разі початку розгляду парламентом проекту Виборчого кодексу в другому читанні у липні може зменшити шанси на ухвалення кодексу.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ми увійдемо у розгляд в липні і затягнеться розгляд, то ніхто не впевнений в тому, чи завершиться це позитивним голосуванням, чи непозитивним голосуванням... Я остерігаюсь, що якщо ми увійдемо в липні, то можемо потрапити в таку ситуацію, коли вийти на позитивне рішення буде дуже і дуже важко», - зазначив спікер.

Читайте також: Україна вивчить досвід реформ виборчої системи Грузії та Молдови

Водночас він наголосив, що розгляд поправок у кількості 4,5 тисячі може розтягнутися на кілька тижнів. Парубій також підкреслив, що робоча група на чолі з народним депутатом Олександром Черненком проводить аналіз поданих до законопроекту правок.

«Якщо комітет по Виборчому кодексу зможе розглянути до завершення сесії, я запропоную розглянути (у сесійній залі - ред.) до завершення цієї сесії. Якщо не встигнемо - у вересні я буду пропонувати як один з перших законопроектів на розгляд», - зазначив Голова ВР.

Він нагадав, що будь-які зміни у виборче законодавство можуть ухвалюватися не пізніше, ніж за рік до початку виборчої кампанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-