Кабмін ще нікого не розглядав на посаду очільника Донеччини - Черниш

Кабмін ще нікого не розглядав на посаду очільника Донеччини - Черниш

Ексклюзив
Укрінформ
Кабінет Міністрів України наразі не розглядав жодної кандидатури на посаду голови Донецької обласної державної адміністрації.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

“Ми, як уряд, не отримували і не розглядали жодної кандидатури зараз на посаду голови Донецької обласної державної адміністрації”, — сказав він.

Коментуючи повідомлення у ЗМІ про можливе призначенням заступника очільника МінТОТ Юрія Гримчака на посаду очільника Донеччини, Черниш зазначив, що бачив ці повідомлення, “але Кабінет міністрів такої кандидатури ще не розглядав”.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня стало відомо, що голова Донецької ОДА Павло Жебрівський подав у відставку.

13 червня Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Жебрівського з посади голови Донецької обласної державної адміністрації.

Читайте також: Жебрівський про Донбас: Тут не менша Україна, ніж у Львові

Після звільнення Жебрівського у ЗМІ з’явилась інформація із посиланням на джерело, що посаду голови Донецької ОДА може зайняти теперішній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак.

Сам Гримчак згодом заявив, що рішення про призначення приймає Президент і “на сьогодні такого рішення немає”.

Згідно із законом, голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду Президентом України за поданням Кабінету міністрів України на строк повноважень Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-