Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд

Порошенко підписав закон про Антикорупційний суд

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про Вищий антикорупційний суд.

Церемонія офіційного підписання відбулася під час зустрічі глави держави зі слухачами Академії лідерства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні, 11 червня - історичний день. Історичний тому, що “безвіз” (перша річниця запровадження - ред.). Для мене особисто це дуже важливо, бо це ще й день народження батька. Й історичний тому, що це ключова віха завершення створення незалежної антикорупційної інфраструктури”, - зазначив Президент перед підписання закону.

Водночас він наголосив, що ухвалення і підписання закону є не кінцем роботи, а лише її початком зі створення незалежного антикорупційного суду.

Як повідомлялося, 9 червня Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про Антикорупційний суд, ухвалений парламентом 7 червня.

Читайте також: Закон про антикорупційний суд вже на Банковій

Закон “Про Вищий антикорупційний суд” визначає засади організації та діяльності ВАС як вищого спеціалізованого суду в системі судоустрою, спеціальні вимоги до суддів цього суду та гарантії їхньої діяльності, а також особливості проведення конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Положення закону погоджені з МВФ та Венеціанською комісією та надають право голосу міжнародним експертам у доборі антикорупційних суддів.

Президент переконаний, що Вищий антикорупційний суд вдасться створити цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-