Жемчугов став радником міністра інформполітики

Жемчугов став радником міністра інформполітики

Фото
Укрінформ
Володимира Жемчугова призначено радником міністра інформаційної політики з питань освітніх проектів.

Нового радника міністерства представив сам голова МІП Юрій Стець під час Всеукраїнської студентської конференції, організованої відомством в стінах Укрінформу.

"Відсьогодні офіційно вам представляю Володимира Жемчугова, який долучився до нашої команди", - заявив Стець.

Читайте також: Росія і надалі зриватиме процес масового обміну полоненими - Жемчугов

Український партизан, учасник російсько-української війни Володимир Жемчугов у період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об'єктів бойовиків та особового складу окупаційних військ. 29 вересня 2015 під час виконання чергового бойового завдання та спроби захоплення противником підірвав себе, внаслідок чого втратив кисті обох рук і зір. З важкими пораненнями потрапив у полон. Тривалий час утримувався у Луганському СІЗО, де піддавався допитам контррозвідувальних органів проросійських бойовиків.

Був звинувачений у підриві залізничної колії в районі Лутугине та електроопори в Хрящуватому, а також у тому, що виступав проти політики Російської Федерації на пострадянському просторі та був завербований військовослужбовцями Збройних сил України.

17 вересня 2016 року за особистою участю Президента України Петра Порошенка Жемчугов був звільнений з полону разом з Юрієм Супруном. 21 січня 2017 Жемчугов удостоєний звання Герой України.

Фото: Овсяннікова Юлія. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-