Закон про нацбезпеку: Парубій назвав імовірну дату голосування

Закон про нацбезпеку: Парубій назвав імовірну дату голосування

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій розраховує, що парламент зможе ухвалити закон "Про національну безпеку України" 21 червня. 

Про це спікер заявив під час панелі "Протистояння новим безпековим викликам"  в рамках ІІ Міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова і Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального та безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Військовий розвиток, удосконалення військових сил залишається для нас питанням номер один. І тому наступного пленарного тижня (з 19 по 22 червня, - ред.) на порядку денному Верховної Ради України буде закон про національну безпеку і оборону", - сказав голова ВР.

За його словами, це дуже масштабний і системний закон, який має стати вагомим кроком до поліпшення обороноздатності України.

"Також це дуже важливо для адаптації нашого сектору безпеки до стандартів НАТО.  І це буде ще один дуже важливий крок на шляху побудови сильних Збройних Сил.  І я вірю, що через один тиждень, коли буде пленарний тиждень, 21 червня, я зможу поставити на голосування та отримати позитивне рішення по закону про національну безпеку та оборону", - додав Парубій.

Читайте також: Парубій зібрався до Вашингтона - хоче обговорити Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект "Про національну безпеку України", який визначає засади держполітики у сфері національної безпеки та оборони, цивільного контролю за військовою сферою, а також стратегій захисту держави, зокрема, кібербезпеки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-