Порошенко сподівається, що Північного потоку-2 таки не буде

Порошенко сподівається, що Північного потоку-2 таки не буде

Укрінформ
Проект "Північний потік-2" жодним чином не вплине на економіку України, оскільки не буде завершений.

Таку думку висловив Президент Петро Порошенко, виступаючи перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що Північний потік-2 не надто вплине на українську економіку, бо його не буде. Я переконаний, що спільними й об'єднаними зусиллями ми зможемо його зупинити", - зазначив Порошенко.

Він наголосив, що Північний потік-2 є "абсолютно політиканським проектом", який спрямований проти України і не має жодної економічної складової.

Водночас Глава держави зазначив, що у разі реалізації проекту український бюджет позбудеться 3 млрд доларів, а це, за його словами, та сума, яка щороку виділяється на "оборонку". Тож таким чином, вважає Порошенко, Росія намагається залишити Україну без грошей на фінансування оборони.

Ще одним важливим фактором, на його думку, є безпека.

"Чому Путін вагається перед тим, як атакувати нашу державу? Коли у нас у 2014 році не було армії, він не пішов далі, тому що якщо внаслідок агресії буде зупинена газотранспортна мережа, то Путін перестане отримувати від Європи сплату за газ, який транспортується через Україну, а ця сума лише минулого року дорівнювала 30 млрд доларів", - розповів він, додавши, що без цих 30 млрд доларів РФ не проживе.

Читайте також: Грошову заставу для корупціонерів треба скасувати - Порошенко

У цьому зв'язку Порошенко відзначив, що якщо газ піде "в обхід", цей безпековий компонент перестане працювати.

"Саме тому ми зараз робимо групу в ЄС, яка має зупинити Північний потік-2", - зауважив він.

Президент запевнив, що США "рішуче налаштовані" щодо зупинення будівництва Північного потоку-2, а проти санкцій США, за його словами, ніхто не піде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-