БПП вимагає перевірити телеканал Мураєва

БПП вимагає перевірити телеканал Мураєва

Укрінформ
Фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка» наполягає на тому, щоб підкомітет із депутатської етики та моралі Комітету з регламенту ВРУ негайно дав оцінки заяві народного депутата Євгена Мураєва, який у телеефірі назвав українського політв'язня Кремля Олега Сенцова терористом.

Відповідна заява фракції оприлюднена на її сторінці у Facebook.

«Фракція БПП глибоко обурена висловами Yevgeniy Murayev, який у телеефірі назвав українського політв'язня Кремля Олега Сенцова терористом... З огляду на це, фракція БПП наполягає на тому, щоб підкомітет з депутатської етики та моралі Комітету з регламенту ВРУ негайно розглянув заяву пана Мураєва і дав їй відповідні оцінки. Особа, яка відверто підтримує російську агресію, а українських героїв називає терористами, не має жодного морального права називатися народним депутатом України», - йдеться у повідомленні.

У фракції БПП акцентують на тому, що справа Сенцова - це показова демонстрація ФСБ усьому світу, що вони будуть робити з тими, хто вважає, що Крим був, є і буде українським.

«Заява Мураєва - це відверта кремлівська пропаганда і намагання виправдати Кремль у злочинах проти України і самих українців», - уточнюється в заяві.

Водночас ще більше обурення у БПП викликає те, що Мураєв є власником телеканалу, який у час, коли «Росія веде війну проти нашої країни, відверто пропагує антиукраїнські настрої, є фактично легітимним рупором Кремля в Україні».

Читайте також: НАЗК проведе повну перевірку декларацій Мураєва

«Ми вимагаємо від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення ретельно вивчити і в найкоротші терміни переглянути ліцензію телеканалу NewsОne TV, який відверто ретранслює кремлівську пропаганду і веде агресивну антиукраїнську інформаційну політику», - наголошується у заяві фракції.

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу NewsOne, 7 червня в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що український політв'язень Олег Сенцов "готував підпали та вибухи" і "для однієї частини населення він є терористом, для націоналістичної частини він є героєм".

На засіданні Верховної Ради 8 червня голова Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський закликав глав СБУ та ГПУ порушити кримінальні справи проти Мураєва за його заяви про Сенцова.

Режисер Олег Сенцов у серпні 2015 року був засуджений у Росії до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму. 14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії і анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-