Парубій кличе в Раду трьох депутатів з

Парубій кличе в Раду трьох депутатів з "Опоблоку" для отримання подань ГПУ

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій закликає нардепів від “Опоблоку” Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова та Сергія Дунаєва, на яких ГПУ внесла подання, прибути в парламент або іншим способом отримати відповідні матеріали для ознайомлення.

Про це він сказав на засіданні Ради в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я публічно звертаюсь до народних депутатів Вілкула, Колєснікова і Дунаєва - або на поштових скриньках, або через помічників, або через керуючого справами, якщо є необхідність, вони будуть у мене ці подання, прибути і отримати ці подання. І не намагатися гальмувати розгляд цих справ», - заявив Голова ВР.

Парубій наголосив, що ці депутати, відмовляючись отримати подання ГПУ, тим самим “застосовують технологію гальмування” розгляду подання у парламенті стосовно надання дозволу на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

«Тобто, уникають отримання подання, потім пишуть скарги чому подання не було передано, а потім ще й наполягають, щоб комітет регламентний не приймав ніякого рішення, тим самим блокуючи (розгляд парламентом подань - ред.)», - зазначив Парубій.

Він закликав цих народних депутатів не уникати відповідальності, не порушувати процедурних норм.

Читайте також: ГПУ затримала власників "Агромарсу" за пташиний могильник під Києвом

«Маєте бажання захищатись - читайте, пишіть пояснення, пояснюйте свою позицію, але уникати відповідальності не гідно ні громадянину України, це не гідно і народному депутату», - наголосив спікер, звертаючись до депутатів.

Як повідомлялося, 15 травня генпрокурор Юрій Луценко підписав подання щодо притягнення до відповідальності депутата Дунаєва, який подав завідомо недостовірні відомості у декларації.

25 травня генпрокурор вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула та Колєснікова за зловживання посадовими обов'язками. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-