G7 закликає урахувати позиції МВФ у законі про Антикорупційний суд

G7 закликає урахувати позиції МВФ у законі про Антикорупційний суд

Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" закликають Верховну Раду ухвалити закон про створення незалежного Вищого антикорупційного суду, якому довірятимуть громадяни.

Про це йдеться у заяві, розміщеній у Twitter канадського головування у групі країн G7.

"Ми вважаємо, що панель експертів має відігравати центральну роль в обранні кваліфікованих суддів. Ми підтримуємо позицію Міжнародного валютного фонду в цьому питанні щодо відповідності інших ключових положень закону умовам МВФ", - зазначили посли країн "Великої сімки".

Дипломати додали, що антикоруційний суд має бути невід'ємною частиною антикорупційних зусиль України.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 червня продовжить розгляд поправок до президентського законопроекту №7440 "Про Вищий антикорупційний суд", ухвалення якого є однією з вимог МВФ для надання Україні чергового траншу.

Раніше Голова ВР Андрій Парубій заявив, що консультації щодо остаточного варіанту положень законопроекту про ВАС стосовно вирішальної ролі громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів ще тривають. Водночас він прогнозував, що парламент може ухвалити закон 7 червня.

Читайте також: Закон про Антикорупційний суд чекатиме до четверга - Рада закрилася

4 червня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку, якщо парламент не ухвалить остаточного рішення про створення антикорупційного суду. 

У першому читанні ВР ухвалила законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд" 1 березня. Водночас у МВФ, Світовому банку та ЄС заявили, що законопроект порушує зобов'язання України і не відповідає вимогам Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-