Порошенко подарував принцу Ліхтенштейну україномовний переклад книги його батька

Порошенко подарував принцу Ліхтенштейну україномовний переклад книги його батька

Укрінформ
Прабабуся Спадкоємного принца Ліхтенштейну Алоїза під час Першої світової війни в 1917 році працювала в Києві медсестрою від австрійського Червоного Хреста.

Про це розповів Президент Петро Порошенко під час спільної з принцем прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прабабця Наслідного принца Ліхтенштейну Алоїза у 1917 році працювала у Києві під час першої світової війни медичною сестрою, співробітником австрійського Червоного Хреста - як сестра милосердя”, - сказав він.

У цьому зв’язку Порошенко назвав символічним той факт, що дружина принца Алоїза – принцеса Софія, як очільниця Червоного Хреста Ліхтенштейну, нині долучена до надання гуманітарної допомоги Україні.

Крім того, Президент розповів, що українська мова стала 15-ою мовою, якою перекладена книга батька принца — князя Ганса-Адама ІІ “Держава у ІІІ тисячолітті”.

Читайте також: Ліхтенштейн підтримає Україну в ООН та ОБСЄ - принц Алоїз

Глава держави презентував принцові україномовний переклад книги, але додав, що видання містить його позначки, які він “виділяв як особливо важливі, коли читав цю книгу”.

Як повідомлялося, 6 червня в Україні з офіційним візитом перебуває Спадкоємний принц Князівства Ліхтенштейн Алоїз. Цей візит є першим візитом високого представника Ліхтенштейну з часу встановлення дипломатичних відносин між обома державами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-