Свобода слова є важливим показником зрілості суспільства - Джапарова

Свобода слова є важливим показником зрілості суспільства - Джапарова

Укрінформ
Свобода слова, відсутність цензури та високі стандарти журналістики є важливим показником зрілості суспільства, і ця свобода відстоювалась в Україні двома революціями і продовжує тестуватись і досі. 

На цьому наголосила перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова у Facebook, вітаючи журналістів з професійним святом.

"Певна, що важливою цінністю українського суспільства є свобода. Її надважливим проявом є свобода слова. Без неї розвиток та високий рівень життя неможливий, хоча в деяких країнах в обмін на економічні блага або їх ілюзію віддається свобода або її частка. В нас ця свобода відстоювалась суспільством двома революціями та продовжує тестуватись четвертий рік поспіль багатьма викликами. Напевно це передумова зміцнення, зростання, зрілості", - написала вона.

Читайте також: Сьогодні в Україні відзначають День журналіста

За словами Джапарової, таким самим показником зрілості суспільства є стандарти професії журналіста, рівень безпеки професії, відсутність цензури, доступ до інформації, критичне мислення та багато іншого.

Вона висловила вдячність журналістам за їх роботу і надважливий внесок в Україну та її майбутнє. "Дякую за розвиток, рух уперед, роботу над собою! Бажаю вам сил та натхнення до професійних звершень! Бажаю якості та високих стандартів у роботі, а головне - безпеки", - зазначила Джапарова.

Вона також зауважила, що наступний рік - передвиборчий - стане викликом безпеці журналістів, але сподівається, що його всі пройдуть "more or less smooth" ("більш-менш гладко" - ред.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-